Diyette Gelen Tatlı Krizi




Diyete başladınız herşey çok iyi giderken bir anda canınız tatlı istedi ve karşı koyamıyorsunuz o zaman yazımızı okumaya devam edin.Şekersiz fakat şeker tadı olan aromalı sakızlardan çiğnemek tatlı ihtiyacınızı bir miktar azaltabilir Yapılan bazı bilimsel çalışmalar, sakız çiğnemenin yemek yeme isteğini azalttığını göstermektedir. 

Tatlı krizlerinize karşı açtığınız savaşı bütün hafta hafif sıyrıklar ile atlattı iseniz, haftanın sonunda kendinizi ödüllendirmelisiniz. Yemeğin bir ödül olmadığını unutmayın. Kendinizi başka şeylerle ödüllendirmeye çalışın. Çok beğendiğiniz kazak veya en sevdiğiniz yazarın yeni kitabı gibi. Bu ödüller tatmin etmiyor ise 150 kaloriyi aşmayan bir tatlı ile krizi geçiştirin.





Canınız tatlı istediğinde taze veya kuru meyveler ile bu ihtiyacınızı ile yatıştırabilirsiniz. İş yeri çekmecenizde veya mutfağınızda aşırı kalorili şekerli atıştırmalıklar yerine kuru kayısı, kuru incir, hurma, kuru erik gibi tatlı ama sağlıklı atıştırmalıklara yer açın. 

Ama unutmayın ki meyvelerde ki şeker oranı haife alınacak değildir vücudumuz şekeri direk yağa çevirir ve bu kilo almanıza sebebiyet verir.Her şeyin azı karar fazlası zarardır.Kalori hesabı yaparak çoğu problemi çözmeniz mümkündür.




Canınız gün boyunca tekrar tekrar tatlı bir şeyler yemek istiyor ise odağınızı değiştirmelisiniz. İmkân varsa yürüyüşe çıkmak tatlıyı unutturacak en iyi yollardan biridir. Bilgisayar oyunları, gazete, dergi ve kitap okumak gibi faaliyetler ilk on dakikasından sonra genelde tatlı ihtiyacını ortadan kaldırır. Tatlı istediğinizde evi toplamak, en yakın arkadaşınızı arayıp sohbet etmek hatta günümüz dünyasında sosyal medyada zaman harcamak tatlıyı unutturacak yöntemlerden sayılabilir. 




İleri
First
Click here for Comments

0 yorum: