Tırnak Bakımı






Cilt ve saç bakımı kadar önem arzeden tırnak bakımı, özellikle insani ilişkilerde çok önemlidir. Ellerin güzelliği tırnak bakımından geçer. Güzel görünen eller bakımı yapılmış, güzel tırnaklar sayesindedir. Tırnak bakımı fazla uğraş gerektirmeyen ve zaman almayan şeylerde yapılabilir.

1)Tırnak Kesimi




Tırnakların bakımlı görünmesi için ilk önce yapılması lazım olan tırnakları düzenli kesmektir. Tırnak kesimi için en doğru zaman banyodan sonrasıdır. Çünkü banyı sonrası eller ve tırnaklar nemlenmiş ve yumuşamış olurlar. Bu sayede tırnaklar çatlayıp zarar görmeden kesilmiş olurlar. Tercihe göre oval ya da düz bir şekilde kesilen tırnaklar, kesim sonrasında iyice yıkanmalıdır. Daha sonra tırnakların çevrelerine nemlendirici krem veya vazelin sürülebilir. Bu işlem törpüleme öncesinde tırnaklara doğal manükür ve pedikür imkanı sağlayacaktır.

2)Tırnak Törpüleme
         Tırnakları törpülemeye başlamadan önce krem ya da vazelin sürülmüş ise bunların iyice emilip  kuruması beklenmeli, daha sonra törpü işlemine başlanmalıdır. Törpüleme işleminde ilk olarak küt mü yoksa oval mi törpüleneceğine karar verilmeli ve ona göre törpüleme yapılmalıdır.


3)Katükül




Kütiküller aslında tırnağı bakterilerden koruyan bir yapıdır fakat görüntüleri bazen rahatsızlık verebilir. Kesilmesi isteniyorsa önce nemlendirici ile iyice nemlendirilmeli, daha sonra temizlenmelidir. Bunun işlem için kütikül giderici kremler de kullanılabilir.


İleri
Previous
Click here for Comments

1 yorum:

avatar

çok güzel bunu bilmiyordum böyle olduğunu biz normalde direk kesiyoruz tırnaklarımızı tşkler site adminine