Sivilceleri Yok Etmek





Günlük hayatımız da başımıza bela olan sivilceler birçok nedenden dolayı çıkabilir.Düzensiz beslenme,uyku,stres gibi şeyler bunu tetikleyebilir.Bu yazımızda size bunlardan kurtulmak için yöntemlerden bahsedeceğiz.

1)Diş Macunu



Diş macunu, sarımsak, silis, alkol, mentol, hidrojen peroksit ve triklosan gibi sivilceleri yok etmeye yardımcı olan birtakım maddeler içerir.Yüzünüzde bulunan bakteri yok eden çok aktif maddelerle, diş macununun sivilcelerden niçin etkili olabildiğini görebilirsiniz.

Anti-inflamatuarlar ayrıca sivilceleri göründüğünde farkedilen tahriş ve kızarıklıkları yok etmek için yardımcı olurlar. Diş macunun emici özellikleri aşırı sebumun deriden emilmesine yardımcı olur ve eksfoliye edici özellikleriyle engellenmiş gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur.

2)Madem Suyu
 Sivilceleriniz için 1 kahve fincanı maden suyunu sabah ve akşam olmak üzere günlük 2 defa sivilcelerinizin üzerine pamukla sürün ve en az 30 dakika bekleyin. Ardından cildinizi ılık suyla yakayın zamanla yok olduğunuz göreceksiniz

3)Karbonat




Karbonatın sivilcelere karşı başarılıdır.Antiseptik bir madde olan karbonat, sivilcelere ve akneye neden olan bakterilerin çıkmasını engeller. Akne ve sivilceye sebep olan bakteriler üremek için asidik yerleri tercih eder. Karbonat ise, cildin pH seviyesini dengeleyerek, bakterilerin ürediği bu asidik ortamı ortadan kaldırır. Ayrıca fazla yağı alarak cildi kuruttuğu için yağlanma sonucu ortaya çıkan sivilceleri de önler. Ancak çok kuru bir cildiniz varsa, karbonat kullandıktan sonra cildinize nemlendirici uygulamak yerinde olur.
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: