Limonlu Su ve Ödem


Limonun vücudumuza olan faydaları yıllardır bilinmektedir. Güçlü bir antibakteriyel ve antiviral özellikte olması ve bağışıklık sistemimizin çalışmasını sağlaması en bilinen özellikleri arasındadır. Limonlu ılık su bir sindirim kolaylaştırıcı olduğundan kilo vermek için kullanılır ve ayrıca karaciğeri arındırır.Her sabah içilen büyük bir bardak limonlu ılık su içerisindeki c vitamini sayesinde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar.


Bu konuda uzmanların sonuçları şu şekildedir; sabahları aç karnına içilen sıcak limonlu su mide de hemen hemen 80 dakika kalmaktadır. Midede 80 dakika bulunan limonlu su vücudu tok tutacağından kişinin daha az yemek yemesini dolaylı olarak da zayıflamaya çok fazla sebebiyet verir.Limon suyunun sindirim kolaylaştırıcı özellikleri reflü, geğirme ve karın şişmesi gibi hazımsızlık belirtilerini rahatlatmakta yardımcı olur.


Özellikle kış aylarında ve regl dönemlerinde vücut çok fazla su tutar ve fazlasıyla ödem oluşmasına neden olur. Limonlu su ise idrar söktürücü özelliği sayesinde vücutta oluşan fazla ödemin idrar yoluyla atılmasını sağlayarak kilo kaybını kolaylaştırır.Limonlu ılık su içmek idrar miktarını arttırarak istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.
Latest
Previous
Click here for Comments

0 yorum: