Düzensiz Beslenme


Çağın en büyük problemi olan obezitede ve diyabet, yüksek kolesterolden sindirim sistemi hastalıklarına kadar pekçok hastalık artık yaşa bakmaksızın çocuklarımızın da kapısını çalıyor. Özellikle de okul çağında ki çocuklar çok daha risk altında.Çocuklar günlük yaşantılarında gerek pratik oluşları gerek iştah açıcı görüntüleri gerekse eklenen katkı maddelerinin de etkisiyle artan lezzetleri ile fast-food yiyecekleri ve bisküviden gofrete hazır ambalajlı gıdaları sıklıkla tercih edebiliyor.

 

Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak çok ama çok önemli. Aksi halde sağlıksız beslenme ve sağlıksız gıdalar ileride pekçok hastalığa zemin hazırlıyor.Yapılan araştırmalarda, son 30 yılda çocuklarda görülen obezite hastalık oranının 3 kat arttığını gösteriyor. Üstelik en büyük sebebi yanlış beslenme ve hareketsizlik. Büyüme ve gelişme çağında çocuklara doğru bir beslenme davranışının benimsetilmesi ve mutlaka sevdiği bir spor dalına yönlendirilmesi çok önemli.

 
 

Annelerin sosyal bir şekilde iş ve gerçek hayatta yer alması çocukları da hazır beslenmeye bağlı kılıyor. Erken yaşlarda yüksek kolesterol ve kalp krizi ile karşılaşan gençlerin sayısı hergeçen gün hızla artıyor. Ebeveynlerin ürün satın alırken mutlaka etiket okumaları ve hele de kızartma yöntemiyle evde pratik olarak pişirilebilecek gıdaları tercih etmemeleri, çocuklarına doğru bir rol model oluşturmaları açısından da son derece önemli.


 



 

İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: