Sağlıklı Bir Yaşam İçin 3 Kural


1-Su İçmek

Hergün düzenli su içen insanlar hem cilt hem bağışıklık sisteminde güçlü olurlar.Günde içeceğiniz 8-9 bardak su sizi dinç tutar.Sadece susadığınız zaman değil belirli aralıklarla su içmelisiniz.Kişinin yeterli miktarda su alıp almadığını anlaması bazı kendisinde yapacağı bazı gözlemlerle mümkündür. Yeterli su içen kişinin idrarı açık sarı veya soluk sarı renktedir.






2-Spor Yapmak

Her sabah kalkıp yapacağınız 30 dakikalık koşu bütün hücreleriniz çalıştırarak yaşlanmanızı önler.Sadece koşu değil ip atlamak,merdiven çıkmak,yürümek hepsi vücudunuzu dinç tutar ve kaslarınızı sürekli olarak çalıştırır.Hızlı bir metabolizmaya sahip olursunuz.Uykularınız düzene girer.Belirli aralıklarla yapılan sporun insan vücuduna etkisinin çok önemli bir noktada olduğu herkes tarafından bilinmekte.


 3-Stresi Hayatınızdan Çıkarmak

Günümüz de insanlar birçok şeyi stres yapmaktadır.Hepimizin mutlaka sıkıntıları dertleri vardır ama bunları sürekli kafaya takmak çözüm değildir.aşırı stresin zararlarından kendimizi korumak için elimizden geldiğince sakin bir hayat sürmeye çalışmalıyız. Sinir ve Öfke kontrolü üzerine eğitimler almalı ve çevremizi stres yaşamamıza sebep olan şeyleri temizlemeliyiz.

İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: