Toplum Olarak En Çok Tükettiğimiz Besin;Ekmek


Ekmeğin zararları denince aslında unun zararları gelmesi daha mantıklı olur Ancak ekmek Türk toplumunda en fazla tüketilen besinlerin başında gelmekte.O nedenle aslında anlatacağımız şeyler beyaz undan yapılan tüm yiyecekeler için geçerli.


Unun bu kadar güzel hamurlaşmasının sebebi içerisindeki gluten adı verilen bir proteinden kaynaklanıyor. Bol gluten içeren un, daha kolay ve bozulmayan şekil alıyor. Tabi sağlık açısından bazı uzmanlara göre çok zararlı olan bu protein bilindiği üzere çölyak hastalığının en temel nedenidir. Bazı görüşlere göre, gluten sadece çölyak hastaları için değil aşırı glutenin aşırı tüketimi normal insanlar için bile zararlı.


Fastfood ekmeklerinden tutunda, simit, poğaça, çörekler, tatlılara kadar geniş yelpazede kullanılan beyaz un ve sofralarda baş tacı edilmiş durumda olan ekmeğin zararları bununla da bitmiyor. 100 gram ekmeğin tam 250 kcal. Günümüzde 1 TL’ye satılan ekmek ise 250 gram olduğu düşünülürse 1 adet ekmeğin kalorisi tam tamına 1000 kcal.
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: