Bağışıklık Sitemini Güçlendirmek

Vücudumuzun enfeksiyon etkilerine (virüs, bakteri, parazit, mantar gibi mikroorganizmalara) karşı geliştirdiği direnç görevlerinin oluşturduğu duruma bağışıklık sistemi denir.Bağışıklığımızın yeterli olduğu zamanlarda,vücudumuz enfeksiyon etkenleri ile karşılaşsa bile enfeksiyon gerçekleşmeyebilir.Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız, vücudumuzu hastalıklardan korur.


 Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız, vüdumuzu hastalıklardan korur.Vücudumuzda zararlı virüslerin içeri girmesini önleyen deri, mide, burun gibi organlarımız dışında bağışıklık sistemi, çeşitli organ ve hücrelerden oluşur.Bunları güçlü tutarsak çoğu hastalıklardan etkilenmeyiz.


Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çok yemek yemek değil yeterli ve dengeli beslenmek önemlidir. Her besin farklı besin öğesi içerir. Bu nedenle tek başına hiçbir besin bağışıklığımızı güçlü tutmamızı sağlayamaz. Bu nedenle besin çeşitliliği ve et, süt, ekmek grubu, meyve-sebze, yağ besin gruplarından yeterli miktarda tüketmek oldukça önemlidir.
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: