Masa Başında Nasıl Oturulmalı ?

Günlük yaşantımızda ofisler çalışma yerimizi almış durumda.Sabah gelip akşam kalkılan bu koltuklar bizim vücut duruşumuzu değiştirebilir ve bu sırt bel kol omuz ağrılarına sebep verebilir.Bunu önlemek veya en aza indirmek için bazı önlemler alabiliriz.


Otururken dik pozisyonda oturmalı ve bu alışkanlık haline getirilmelidir.Ayakların altına bir basamak konularak oturulursa daha rahat edilir.Koltukta sırt kamburlaştırılmamalıdır.Oturur pozisyonda iken yerden bir cisim almak için belden eğilmemeli, çömelmelmeliyiz.

Derin ve yumuşak koltuklara oturmamalı, kol konacak yeri olan, arkalığı en az omuz hizasına kadar gelen ve beli destekleyen sandalye ve koltuklar tercih edilmelidir.Bilgisayar karşısında çalışırken baş dik, bel ve kalçaların arka kısmı destekli, köprücük kemikleri yere paralel olmalıdır.Masa başında devamlı oturulmamalı, ara sıra kalkıp dolaşılmalıdır. Bunların yanı sıra masa başında yapılabilecek basit egzersizler de vardır. Her saat başı mola verip 5-10 dakika egzersiz yapılması da fayda sağlar. Unutulmamalıdır ki; ağrısız bir yaşam biraz da kişinin kendi elindedir. Basit bazı kurallara riayet ederek, oturma alışkanlıklarını düzenlemek bu tür ağrılardan belirgin ölçüde korunmayı sağlar.
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: