Sağlıklı Olmanın En Kolay Yolu;Gülmek


İnsan hayatında ki en neşeli olduğu an güldüğü anlardır.İnsan sosyal bir varlıktır gülmeyi unutan insan bir çeşit depresyona girmiş gibidir.Bir birey hangi yüzyılda doğmuş olursa olsun, yaşam her süre çok stresli olmuştur. Önceki nesiller farklı nedenlerle de olsa, bugün olduğundan daha azca stres yada zihinsel gerginlik altında değildi. Gülmece ve kahkaha insanı kendi sorunları ve talihsizliklerinden bir anlığına da olsa uzaklaştırmaktadır. Bu yöntemin eskiden olduğu benzer biçimde bugün de etkili olduğu görülmektedir.


Kahkaha organik antihistaminikler salgılaması için vücudu uyarmar. Ayrıca, vücutta üretilen organik bir antibiyotik şeklinde vazife meydana getiren T-hücrelerini aktive eder. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve enfeksiyonlarla harpmaya destek sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmek bir çok hastalığı önler. Kahkaha dolaşımı ve kandaki oksijen düzeyini arttırdığı için, lenfatik sisteme giden oksijenli kan da artar. Bu da patojenlere karşı vücudun bağışıklığını sağlamlaştırır.



Kahkaha stres yanıtı ile ilişkili kortizol, epinefrin ve dopac gibi bazı hormonların seviyelerini azaltır. Böylece stres, depresyon, üzüntü ve öfkeyi rahatlatmaya destek sağlar. Gülmek ağrıyı azaltır ve “endorfinler” denilen pozitif yönde ve iyi hissetmenizi elde eden hormonları salgılayarak anksiyete ve depresyon duygularını azaltır. 
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: