Hangi Vitamin Hangi Meyvede


Yediğimiz her besinde ayrı ayrı özelikkler vardır.Bu yüzden çoğu zaman yerinde yemek gerekir.Bugün meyveleri ele alacağız.Hepsinin faydası saymakla bitmez ama hepsinin vitamini de kendine özel.



 
1)Portakal

 Turunçgiller familyasından C vitamini açısından zengin olan en değerli meyvedir. Boyu 2-10 m arasında değişen bir ağaç türüdür. Sert ve dayanıklı yapraklarının düz kenarları vardır. Yaprakları sert dayanıklı ve düz kenarlıdır. Sadece C vitamini bakımından değil aynı zamanda da B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içerebiliyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da oldukça zengin olan portakal kış aylarının en çok tüketilen ve en bilinen meyveleri arasıda gelmektedir.




2)Üzüm 

En lezzetli meyvelerden biri olan üzüm kabızlık, sindirim bozukluğu, yorgunluk, böbrek gibi hastalıkları, sarı nokta hastalığının tedavisinde ve kataraktın önlenmesindeki önemi büyüktür. En popüler ve lezzetli meyvelerden biri olan üzüm potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve selenyum gibi önemli minerallere ek olarak A vitamini, C vitamini, B6 vitamini ve folik asit bakımından zengindir.




3)Kiraz 

Bu yıl bol miktarda ve kaliteli rekolte elde edilen kirazın, B ve C vitaminleri açısından zengin olduğu, antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirip kanı sulandırdığı, kaynatılan sapının ise idrar söktürücü özelliği bulunduğu bildirildi.
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: