Sağlıklı Ve Temiz Dişler


Yazları vazgeçemediğimiz soğuk asitli içecekler ve bunaltıcı havalarda serinlemek için tükettiğimiz dondurmalar dişlerimizi olumsuz etkileyebilir.Dış sağlığı için dikkat edilmesi gereken noktalar Soğuk ve Sıcak içeceklere fazla yüklenmememiz gerekir Sıcak ve Soğuk yiyecek ve içeceklerde dişlerimize zarar vermemiz yüksek açıdadır.Örneğin dondurma yerken dondurmayı ısırarak yediğimizde bazı kişilerin dişleri ağrı yapmaz iken çoğunluğumuzun dişleri ağır maya adım atar.

Bolca miktarda asit bulunan soğuk içecekler (Kola, Gazoz, Soda) değinen Diş Hekimleri, ayrıca greyfurt portakal ve limon un da asitli meyveler olduğunu hatırlatarak bunları fazla tüketen insanların (kişilerin) dişlerine zarar vereceğini belirtti. Asitli yiyecek ve içeceklerden diş mineleri zarar görmektedir.


Diş ağrılarına karşı öncelikle ağız sağlığına örutubet vermeniz gerektiğini vurgulayan doktorlar yumuşak kıllı fırça kullanmanın ve yağlı abur cuburdan uzak durmanın diş ağrılarını önemli ölçüde azalttığını ifade etti.Günümüzdeki doktorlar diş hassasiyeti yaşayanlar için Flor maddeli diş bakım ürünleri ve kırılgan dişler için yapılmış diş macunlarını önerdi.
İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: