Elma diyabet riskini
önemli ölçüde azaltır. Bunun yanında sinir hücreleri ile
bağlantıyı sağlayan asetilkolin artışını sağlar ve böylece de Alzheimer
gelişimini azaltarak hafızayı destekler.
Özellikle yeşil elma mükemmel cilt düzenleyici bir meyvedir. Yaşlanmayı önemli ölçüde geciktirir. İçinde bulunan antioksidanlar ve özellikle lifler sayesinde cildi esnek ve uzun süre genç tutar. Yoğun vitamin içeriği ile cildin sağlıklı kalmasını kolaylaştırır, cildi besler. Ayrıca temel vitamin eksiklikleri nedeniyle oluşan çeşitli cilt hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur. Oldukça etkili bir akne önleyici bir besindir. Düzenli olarak yeşil elma tüketilirse sivilce oluşumunun önüne geçilebilir, göz altı morluklarının ortaya çıkması önlenebilir.
Özellikle yeşil elma mükemmel cilt düzenleyici bir meyvedir. Yaşlanmayı önemli ölçüde geciktirir. İçinde bulunan antioksidanlar ve özellikle lifler sayesinde cildi esnek ve uzun süre genç tutar. Yoğun vitamin içeriği ile cildin sağlıklı kalmasını kolaylaştırır, cildi besler. Ayrıca temel vitamin eksiklikleri nedeniyle oluşan çeşitli cilt hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur. Oldukça etkili bir akne önleyici bir besindir. Düzenli olarak yeşil elma tüketilirse sivilce oluşumunun önüne geçilebilir, göz altı morluklarının ortaya çıkması önlenebilir.
Elmanın bilinen en önemli faydası, beyaz ve sağlıklı dişlerinizin
olmasına yarar sağlar. Isırılarak yenilen bir elma diş fırçası görevi
görür ve diş arasındaki mikropları veya artıkları temizler, bu yüzden
uzmanlar elmanın ısırılarak tüketilmesini önerirler. Elma dişleri
güçlendirir ve beyaz kalmasını sağlar bunun yanında ağız içerisindeki
bakterileri öldürücü özelliği vardır. Diş çürümelerini yavaşlattığı gibi
ağzın tükürük üretmesine yardımcı olur.
Birçok bilimsel çalışma sonucunda flavonoidi çok zengin olan elmanın %23 oranında pankreas kanserine yakalanma riskini azalttığı öne sürülmüştür. Bunun yanında içerdiği bileşenler yardımıyla karaciğer, kolon ve meme kanserine karşı koruyucu etkisi olduğu belirlenmiştir. ABD Ulusal Kanser Enstitüsü kolorektal ve meme kanseri riskinin azaltılması için yüksek derecede lif içeren besinlerin tüketilmesini tavsiye etmiştir. Bazı uzmanlar elmanın kanser hücrelerini yavaşlatıcı ve hatta öldürücü etkisinin olduğunu açıklamaktadır.
0 yorum: