Düzenli Yüzmenin Faydaları


Yüzmek çoğu insanı rahatlatır ve daha sakin bir hayat geçirmesine olanak sağlar.Kasların güçlenmesine yardım eder ve günlük işlerin yapılmasında yardımcı olur. Yüzerken özellikle göğüs, omuz ve sırt kasları çalışır. Bu kaslarında yanında bacak kaslarınızı da güçlenir Bu sayede hem kaslarınız güçlenir hem de sağlıklı bir kas yapısına sahip olursunuz.



Daha sağlıklı ve uzun yaşamanızı sağlar. Spor yaparak zaten diğer insanlardan daha kaliteli, sağlıklı ve hastalıklardan uzak bir yaşam sürebilirsiniz.Kilo kontrolü sağlar ve obeziteyi önler.Metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakmanızı sağlar.Yüzerek insanlar daha geç yaşlanır ve genç ve dinç kalabilirler. Bu spor sayesinde yaşınızdan genç göstermeniz mümkündür.
 
 
 
Düzenli yüzmek kalp damar hastalıklarının önlenmesini sağlar. Kardiyovasküler hastalıkları önler. Kan damarlarının esnekliği artar.Geceleri rahat uyumanıza yardım eder.Uyku düzeninize yardımcı olur.1 saat yüzerek 600 kalori harcarsınız. Bu durumda yüzerek zayıflayabilir ve yediklerinizi kiloya dönüşmeden yakabilirsiniz.

İleri
Previous
Click here for Comments

0 yorum: